Millaisesta tuotteesta on kysymys?

Tuote koostuu kahdesta osasta: avuksesi tulee ylivertaisen tehokas, hyvälaatuinen suunta-antenni ja laadukas sisäyksikkö, joka muuttaa mobiiliverkon lähiverkoksi (WLAN tai langallinen verkko). Hajakaista toimii kaikkien operaattoreiden 3G/4G-verkoissa, mutta etäisyys tukiasemaan voi olla 10 kertainen mokkulaan verrattuna.

Näin saadaan käytännössä joka paikkaan 2-7 Mbps (Huom: 4G-verkoissa 5-30 Mbps).

hajakaista-miten-toimii

HajaKaista –tuotepaketti sisältää kaksi asiaa:

  • HajaKaista 3G900 –suunta-antennin (1.)
  • WLAN-3G-reitittimen (2.)

HajaKaistan maksu 29,90€/kk/3G-verkot (39,90€/kk/4G-verkot) sisältää kaiken tarvittavan toimivan nettiyhteyden perustamiseen ja  luomiseen. Hintaan kuuluvat

  • operaattoreiden osuus liittymästä
  • laitevuokra
  • laitteiden ikuinen takuu
  • ylläpitokustannukset

Kuukausimaksu sisältää operaattorikohtaisen määrän datansiirtoa kuukaudessa (DNA: rajoittamaton, Elisa ja Sonera 10Gt). Jos Soneran tai Elisan verkossa määrä ei riitä, rajoitukseton liittymä maksaa + 5,95€/kk. 10Gt = n. 40 tuntia videota netistä (esimerkiksi Yle Areena, katsomo.fi, ruutu.fi).

HajaKaistan nopeus riittää kaikkiin tavallisen kuluttajan nettitarpeisiin.

Jokapäiväinen surffailu netissä onnistuu hyvin, Skype toimii. Tavalliset palvelut, kuten pankki, kauppa tai Areena ovat hetkessä ulottuvillasi.

Miksi hankkisin tällaisen laajakaistan, onhan minulla mokkula?

Hajakaista toimii nopeammin ja luotettavammin kuin mokkula. Mokkula ei kuulu kaikkialla, sillä on katvealueita erityisesti sisätiloissa. Laajakaista on optimoitu kiinteään käyttöön. Signaali vahvistetaan ulkoisella antennilla ja kiinteällä asennuksella. Yhteydet eivät katkea helposti esimerkiksi kesken pankkiasioinnin. Lisäksi Hajakaistan yhteyttä voi käyttää useampi kone yhtäaikaa kun taas tavallista mokkulaa vain yksi.

Kuinka moni katsoo TV:tä ilman antennia?

3G-nettiyhteys toimii radioaalloilla ihan samalla tavalla kuin TV. Kaikki tietävät, että TV ei toimi ilman kunnollista antennia katolla, suunnattuna lähimpään TV-lähettimeen. Mokkulat toimivat yllättävän usein sisälläkin jollakin tavalla ilman antennia. Signaalin laatu kuitenkin vaihtelee, yhteys pätkii ja nopeus heiluu. Ihan samalla tavalla kuin TV:n kuva on surkea ilman antennia. Hyvällä ulkoantennilla, HajaKaistan nettiharavalla, 3G-yhteyden laatu paranee ratkaisevasti, laskennallisesti noin 1000 kertaa paremmmaksi.